top of page
  • Forfatterens bildeFride Kramer Riseng

GULLREKKA - DEN FØRSTE HØSTINGEN

Oppdatert: 11. okt. 2021


Jeg er i et trekantdrama med varme, vind og sol. Et forhold som får meg til å droppe kursaktiviteter, avtaler og søknadsfrister til fordel for å dra opp brennesler i så bratt terreng at leggene rister. Jeg har begynt på høstingen, skal vite, og har blitt slåttekjerring. LET THE GAMES BEGIN!

Må bare dele en liten smakebit av høstingen. Nå kommer dager med regn eller overskyet vær, og jeg krysser fingrene for at det fortsatt gjenstår høstedager etter dette. For fortsatt mangler mange brennesler for at det skal bli plagg. Må jeg få presentere; STARTEN PÅ GULLREKKA!Hvert kjerv (nek) har 40 planter. De skal henge ute til de har blitt så tørre at bladene er brunsvarte og knaser eller smuldrer. Da skal de til Ryghsetra og Auds låve der de skal tørke helt til de skal røtes i juli 2022!


Jeg har fått opparbeidet fine høsterutiner hvor det viktigste så langt er VANN. Masser av vann, for dette er tungt arbeid. Ikke rart det var mannfolkarbeid i gamle dager.


Det er forunderlig hvor mange sorter brennesler som vokser i en og samme brennesleåker! Dette er noe Hulder-Kristine må forklare meg neste gang vi treffes. Innimellom strander jeg i områder med planter som har greiner. Siden de ødelegger fiberen, prøver jeg å unngå dem. Unntaket er de som har greinene høyt oppe, de sier Hulder-mor at får bli med. Til nød. Men så leter jeg videre, og plutselig er jeg inne i smult farvann med fine, lange stilker. Det er rart hvor glad en kan bli!


Men en stor del av det hele er utrolig fine naturopplevelser. Se lyset gjennom bladene eller et innsekt som ikke har forstått at det går opp-ned. Dette er vireklig fint!


Den vakre kvinnen på bildet nedenfor er brenneslegudinnen, Nina. Som er så ivrig at hun nøyer seg med Pradahansker når hun høster! Også har hun hester som tror de er hunder. Litt skummelt når du vasser i brennesle...


249 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page