top of page
  • Forfatterens bildeFride Kramer Riseng

MERBRUK FLERE GANGER FØR PLANTEN BLIR TRÅD?

Litt dumt at vi ikke lever baklengs! Så hadde vi kunnet gjøre ting om igjen og lært av erfaringer. Underveis i prosjektet oppdager Kristine og jeg ting vi gjerne skulle dokumentert eller håndtert annerledes - når det er for sent. Og en av tingene vi skulle ha gjort, var å se hvor mange ganger du kan høste brennesle fra tidlig vår til august. Som matplante skal brenneslen være sunnest og best første delen av vår og sommer. Det store mirakelet er til gjengjeld at du kan klippe ned planten hele sommeren (og utover høsten?) å ha konstant tilgang til nye skudd.


Men siden intensjonen er å ha et godt samarbeid med naturen, lar vi brenneslen stå i fred i august og september slik at sommerfuglene kan få sin tid.

Kanskje trenger de brennesle også før august, men da er det enda noe som skal læres...

Det er ikke store feltet jeg har kuttet ned, men stort nok til at det er lett å markere med snor å holde styr på hvor mange ganger jeg høster planter - så ferske at de står på tærne!

NÆRINGSINNHOLD VÅR, SOMMER OG HØST

En annen ting som skulle vært spennende å nærmere på, er næringsinnholdet vår, sommer og høst, - spesielt om plantene stort sett er nye, unge.

Og hvordan blir næringsinnholdet om bladene tørkes?

Og fibrene, - blir de ekstra sterke om planten klippes flere ganger?


Skal forresten hilse fra Nasa!
110 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page