KJENNETEGN PÅ GOD RØYTING
Temperatur, grader, dager, tørking, plantens vokseforhold, vind og vær...Det er så mange parameter å forholde seg til, og alt later til å være individuelt! Mentor bor i annen del av landet så vi har bokstavelig talt langdistanse kommunikasjon. Jeg svaner "hands on" formidling. Røyting er erfaring, og den prøver jeg å bygge opp. I filmen her viser jeg hva som visstnok skal være KJENNETEGN PÅ GOD RØYTING. Husk at hele kjerven skal ligge under vann, rør om i vannet av og til, og tilsett litt friskt vann nå og da om du røyter i kar eller basseng.
Om du som ser dette har andre erfaringer eller tips og råd, vil jeg veldig, veldig, veldig gjerne høre fra deg!
Det skal komme en "surklelyd" når du klemmer rundt hele bunten.
Om du bender og knekker en stengel, skal det ikke komme knekkelyd, og stengelen skal åpne seg i flere deler.
Du skal kunne dra fiberen fra bunn til topp.
Det er når vannet skummer og er brunt at røytingen virkelig jobber.
Komentarze